Mi az az NFD®?
New Front Design A szabadalmi nyilvántartásba vett NFD védjeggyel ellátott termékek és eljárás célja a műszakilag megfelelő állapotú, de esztétikailag elavult automaták külső megjelenésének megváltoztatása oly módon, hogy azok a korszerű, látványos design mellett biztonságosabbá és energiatakarékosabbá is váljanak.

Műszakilag az NFD termékek szinte valamennyi típusú automatára alkalmazhatóak, (méretre igazítást követően) azonos elemekből (ajtó profil, felépítmény, lábazati elem) állnak és egységes módon helyezhetők fel. Lényegében az eredeti automata ajtaja lesz a szerkezet "teherhordó" része, amiről el kell távolítani minden külső dekorációs és funkcionális elemet.

Ezt követően kerül felhelyezésre az NFD ajtó profil (1mm vtg. acéllemezből készül) és arra a felépítmény, (tartalmazza a komplett LED világítást, a dekorációs részeket, a kezelő panelt, displayt és az elektromos csatlakozásokat is) majd a végén a lábazati elem.

Az automata ajtajának belső részén található funkcionális elemek (pld. érmecsúszda, vezérlő elektronika, kassza, érme kiadó, pohár mechanika stb.) az eredeti helyükre kerülnek vissza. Megmarad az automata eredeti programja és konfigurációja is.

Az NFD termékek felszerelése külön szakértelmet nem igényel, azt bárki 1,5-2 óra alatt saját kezűleg felszerelheti az automatájára. Az egységcsomagban minden szükséges kötőelem és elektromos csatlakozó megtalálható.