GINOP-1.2.2 - Eszközbeszerzés a H-VEND Service Kft-nél.
infoblokk.png
Az új eszközök beszerzésének következtében lehetővé válik a termelési kapacitás bővítése (lemezipari gyártás) gyorsabb, hatékonyabb munkavégzés. Az eszközök, gépek megvásárlása javítja a vállalkozás technológiai felkészültségét, versenyképességét, valamint az erőforrás-hatékonyságot.

H-Vend Service Kft.
GINOP-1.2.2-16-2017-00506
Támogatás: 24 992 861 Ft (50 %)
A projekt befejeződött 2018.04.30.

Cégünk profilja, hogy kávé és egyéb automaták ajtajára tervezünk felújító kitteket. Egy ilyen tervezési fázist minden esetben a gyári ajtó és alkatrészeinek 3D modellezése előzi meg. Ez a gépek bonyolultságától függően 1 főnek 2-3 heti munkát jelent. Az Artec EVA 3D szkennerrel ez az idő 2-3 napra rövidül, ezáltal bővül a műszaki fejlesztési osztály kapacitása.
Az eszköz segítségével pontosabban tudunk modellezni, mint a hagyományos mérőműszerekkel (tolómérő, mérőszalag, szögmérő…stb). A beszerzett újabb 2 db Solid Edge Classic tervező szoftvercsomaggal megduplázódik az egy időben futtatott programok száma, mely szintén a tervezési kapacitást bővíti. A beszerzett hőkamera a hibakeresést segíti. Elektronikai szempontból egy nyomtatott áramköri panelen képes jelezni az adott alkatrész meghibásodását (hőmérséklet növekedés). Gépészeti szempontból pedig a hűtött belső térrel rendelkező automaták hőszigetelésének ellenőrzését szolgálja.
Az eszköz beszerzésével egyszerűbben ellenőrizhető vált, és hiba esetén detektálható a gépen a fejlesztendő terület. Az ÉV mérőkészülék a Kft. által gyártott berendezések szigetelési ellenállás méréséhez szükséges.
Célja az áramütés elleni védelem (érintésvédelem) ellenőrzése. Elősegíti, hogy az elektromos, vagy nem elektromos berendezések érinthető részei meghibásodás, vagy üzemszerű működés közben ne kerüljenek feszültség alá. A vending automaták 90 %-a hajlított lemezalkatrészekből épül fel.
A Durma élhajlító és HSG CO2 Fiber lézervágó beszerzésével lehetővé vált az egyszerűbb alkatrészek legyártása, így az esetleges alvállalkozói késedelmes teljesítésből származó problémák elkerülhetőek lettek.

Emellett az eszközök beszerzése a prototípus-fejlesztést is meggyorsítja, mivel nem kell megvárni, míg a beszállító legyártja és elszállítja hozzánk az adott prototípust. Továbbá egyes alvállalkozók esetén csak többdarabos széria megrendelése kifizetődő, ami egy prototípusnál kockázatos, hiszen nem biztos, hogy az első verzió felhasználható lesz. A cég által fejlesztett NFD ajtóprofiloknak fontos részét képezik a dekorációk. Ezeken belül is a billentyűzet és a kijelzők, monitorok köré elhelyezett vágott fóliából készített öntapadós dekorfóliák. Ezeknek a dekorfóliáknak a legyártását eddig külső vállalkozás bevonásával végeztük. A vágóplotter beszerzésével lehetővé vált a dekorációs fóliák rugalmasabb, gyorsabb és olcsóbb helyben történő gyártása.